Центральне розвідувальне управління США зняло гриф секретності з частини матеріалів про теракт 11 вересня 2001 року у Всесвітньому торговому центрі. Про це йдеться у звіті ЦРУ.

Тепер можна ознайомитися з 500 сторінками звіту, в якому йдеться про системні проблеми в роботі ЦРУ, які виявилися незадовго до трагедії 11 вересня.

Основна проблему аналітики вбачають у тому, що спецслужби не підготувалися як слід до дій Усами бен Ладена і бойовиків "Аль-Каїди" та не попередили теракти.

У тексті архівних матеріалів критикують діяльність директора розвідуправління Джорджа Тенета, який був прихильником стратегічного плану боротьби з тероризмом, однак не доклав достатньо зусиль, щоб його створити.

Проте Тенет ці звинувачення заперечує. Він заявив, що зумів запобігти великим атакам, планованим "Аль-Каїдою", в 1999 і 2000 роках.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Також він стверджує, що попереджав тодішнього президента Білла Клінтона і Конгрес про можливу небезпеку, а також просив збільшити фінансування його відомства.

Матеріал по темі: Полк "Азов" наворожили американских конгресменам про Будапештській меморандум

Нагадаємо, що 11 вересня 2001 терористи-смертники на двох захоплених літаках атакували вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку і будівлю Пентагону у Вашингтоні.

В результаті теракту загинули більше трьох тисяч людей.