В Італії розкопують найбільше нелегальне звалище токсичних відходів у Європі. Воно розташоване у муніципалітеті Кальві Різорта, у годині їзди на північ від Неаполя.

Про це повідомляє Еuronews.

Хімікати тут ховала мафія, якій платили місцеві підприємства, що не хотіли легально утилізувати відходи.

Небезпечні речовини, за оцінками екологічної поліції, викидали протягом 40 років. Їхній загальний обсяг може сягати 2 млн кубічних метрів.

"Ми виявили хімічні речовини з контейнерів. Деякі відходи, коли опинилися на поверхні, загорілися та затверділи через реакцію окислення. Це небезпечні речовини, належна утилізація яких коштувала б дуже дорого", – зазначає генерал екологічної поліції Сержіо Коста.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Звалище займає близько 30 гектарів, а відходи заховані на 10 метрів під землю.

Читайте також: Поліція заарештувала 44 людей у Римі через корупцію

Токсичний смітник вияви італійський журналіст Сальваторе Міньєрі. Саме з його сигналу почалося розслідування.

"Ми використали фото цієї місцевості 60-х років, порівняли їх з сучасним рельєфом. Потім повернулися з лопатами і побачили, що земля всередині була блакитна або рожева. Там було багато різних відходів", - зазначив він.

Майже 20 років тому член мафії "Каморра" на суді розповів про систему нелегального захоронення відходів у регіоні Кампанія. Тепер люди хочуть знати, що ховає ця земля і яку небезпеку це може становити для здоров'я.