Американський мільярдер Дональд Трамп оголосив про намір виставити свою кандидатуру на виборах президента США 2016 року.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"Я офіційно балотуюся на пост президента Сполучених Штатів, і ми зробимо нашу країну знову великою", - заявив він під час виступу перед прихильниками у вівторок, 16 червня.

"Джеб Буш і Марко Рубіо нічого не розуміють, як вони зможуть керувати нами?" - сказав Трамп про своїх суперників по Республіканській партії.

Мільярдер до цього офіційно не брав участі в боротьбі за висування, але часто говорив про це.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За словами Трампа, його багатство допоможе йому бути ефективним президентом. Статки Дональда Трампа оцінюються у 8,5 млрд доларів.

Трамп висловив підтримку права американців на володіння особистою вогнепальною зброєю та заявив, що збереже федеральні соціальні й медичні програми.

Він також пообіцяв "негайно скасувати" дію указу президента Барака Обами, що забороняє депортацію мігрантів без документів.

Читайте також: На пост президента США висунувся нейрохірург

Як зазначає кореспондент ВВС у Вашингтоні Ентоні Зачер, до цього мало хто серйозно ставився до обіцянок Дональда Трампа взяти участь у виборах президента, а з його політичних висловлювань часто глумилися як із жартів. Проте цього разу він дійсно офіційно виставив свою кандидатуру й має намір витратити на вибори чималі гроші.

Крім того, його популярність достатньо велика для того, щоб він дістав доступ до майбутніх дебатів серед кандидатів-республіканців, і він вже довів готовність доволі критично висловлюватися про суперників.