Росії все ж доведеться виплатити 50 мільярдів доларів компенсації у скандальній справі "Юкоса". Суди західних країн приступили до конфіскації закордонних активів Росії задля забезпечення виплат мажоритарним акціонерам компанії, що була фактично незаконно націоналізована.

Про це повідомляє німецьке видання Sueddeutsche Zeitung.

Небажання добровільно платити за позовом коштуватиме Росії значно дорожче, ніж 50 мільярдів доларів. Термін, відведений для його погашення, закінчився 15 січня цього року. Тепер на всю суму будуть нараховані відсотки.

Розрахунок вартості конфіскованих закордонних активів Росії, на думку німецьких аналітиків, буде проводитися не за ринковою вартістю акцій на поточний момент, а за номінальною. Це означає, що Кремлю в підсумку доведеться заплатити вдвічі більшу суму.

Саме в Німеччині, за інформацією видання,насамперед відбудеться конфіскація російських активів.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: На "ДНР" Кремль витрачає чотири мільярди рублів щомісяця

Потім юристи позивачів у справі "Юкоса" візьмуться за пакети акцій компаній, зареєстрованих в США та Франції. Насамперед будуть вилучати майно російських держкорпорацій, які привласнили собі власність "Юкоса". Це компанії "Газпром" та "Роснефть".

Виручені від продажу російського майна гроші перерахують двом мажоритарним акціонерам "Юкоса" - Володимиру Дубову і Леоніду Невзліну.