Україна вперше за всю історію держави увійшла до списку. За підрахунками агентства у справах біженців ООН у нас 800 тисяч людей перемістилися по країні, а 271 тисяча – знайшли прихисток у Росії.

Ще минулоріч у Державній прикордонній службі стверджували, що жоден громадянин України не висловив бажання отримати статус біженця.

Читайте також: Донбаські біженці в Росії живуть у будівельних вагончиках

60 мільйонний показник - це рекорд з часів Другої світової війни. Для порівняння, десять років тому було 37,5 млн біженців.

Військовий комісар ООН Антоніу Гуттериш пояснив, що 14 мільйонів з них стали втікачами через війну. 19,5 мільйона з різних причин покинули батьківщину. 38, 2 – тікали з одного регіону своєї країни в інший. Більше половини біженців – діти.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима
Показати ще

В основному люди тікають із Сирії, Афганістану та Сомалі.

Від загальної кількості в 60 млн, лише 2% людей подали заяви на отримання прихистку в іншій країні.

Також в агентстві повідомили, що за останні 5 років загострилося щонайменше 15 конфліктів: вісім в Африці, три на Близькому Сході, три – в Азії і один в Україні. Саме це призводить до зростання числа біженців.