Китайська компанія "Zoje Resources Investment" підписала з Росією договір про оренду 115 тисяч гектарів землі в Забайкальському краї на 49 років.

Про це повідомляє Власти.нет.

Вартість контракту становила 1,5 мільярда рублів, це приблизно лише 28 мільйонів доларів.

Експерти уточнюють, що площа землі в Забайкаллі, яку орендують китайці, співмірна за розміром з Гонконгом.

Старший радник Китайського інституту міжнародних стратегічних досліджень Ван Хайюнь зазначив, що це не має значення, якщо не спростити процес переселення китайців до Росії.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Якщо не вирішити юридичним шляхом питання широкомасштабного залучення китайської робочої сили, ні про яке довгострокове співробітництво з китайськими сільськогосподарськими підприємствами не може бути й мови", - зазначив Ван Хайюнь.

Як пише китайська преса, незабаром відбудеться масовий переїзд китайців до Забайкалля, оскільки в цьому малонаселеному районі може виникнути проблема нестачі робочих рук.

Матеріал по темі: Франція заарештувала рахунки російських пропагандистських каналів

Нагадаємо, що Китай неодноразово заявляв, що їх не влаштовує нинішній прикордонний і міграційний контроль. На його думку, Москва повинна законодавчо змінити порядок переміщення і розселення китайців на території Росії.