Між швейцарським посольством у Венесуелі та елітним гольф-клубом, що розташований поруч з дипмісією у Каракасі, зав'язався територіальний скандал.

Про це повідомляє Еuronews.

Дипломати заборонили гольфістам закидати м'ячі на свою територію, бо вони можуть поранити чи навіть убити когось. Це, за їх словами, є порушенням Віденської конвенції про недоторканість дипломатів.

Посольство розмістило величезний плакат на огорожі приватної резиденції головного посла поруч з гольф-клубом. Працівники дипмісії називаючи її територією Швейцарії.

"Ви порушуєте Віденську конвенцію, якщо м'ячі від гольфу поранять чи уб'ють когось на цій швейцарській землі", - написали вони на плакаті.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Швейцарський посол Сабіна Улман поки не коментувала цей інцидент.

Венесуельська федерація спорту вражена такими заявами.

Читайте також: Президент Венесуели подарував будинок жінці, яка кинула в нього манго

"Ми не намагаємося атакувати швейцарську територію, коли м'ячі потрапляють у посольські приміщення. Той плакат – це дивна і надмірна реакція", - наголосили у федерації.

Нагадаємо, 30 стаття Віденської конвенції від 1961 року стверджує, що "приватні резиденції працівників посольства повинні користуватися тим же захистом та недоторканністю, що й приміщення дипмісії".