Єврокомісія виділила додаткову допомогу Спеціальної спостережної місії ОБСЄ для вдосконалення спостереження над територією Донбасу. В Європейській службі зовнішньої діяльності відзначили, що таке спостереження дозволить швидше нейтралізувати конфлікт.

"Продовжуючи підтримку імплементації Мінських домовленостей, Євросоюз надає допомогу ОБСЄ і виділяє наступні 18 мільйонів євро в рамках пакету допомоги. Це підвищить можливості комісії з моніторингу та верифікації режиму припинення вогню і виведення важкого озброєння у східній Україні, що передбачено Мінськими домовленостями", - заявили в ЄС.

Кошти спрямують на вдосконалення супутникового фотографування та аналізу території Донбасу. Роботу над цим здійснить Супутниковий центр ЄС. Фінансування також спрямують на придбання додаткових засобів спостереження.

Матеріал по темі: Британські юристи готують позов на Путіна за збитий Боїнг

Нагадаємо, що обсяг загальної підтримки Спеціальної місії ОБСЄ з боку Єврокомісії досяг 25 мільйонів євро, на які раніше закупили 43 броньованих автомобіля, медичне обладнання, також провели тренування спостерігачів.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще