Вчора біля пам'ятника Пушкіну у Москві пройшов пікет росіян. Вони виступили проти агресивної політики РФ щодо України.

Фотографії з мітингу виклав один із активістів на своїй сторінці Facebook.

"Все пройшло спокійно, інцидентів не було. Поліція відбарабанював чергову фразу про неприпустимість масового пікетування. Слова Конституції для 2-го оперативного полку - порожній звук, тому сперечатися не стали, тим більше ми і так проводили поодинокі пікети", - розповів він.

Читайте також: Росіяни пікетують консульство України в Ростові-на-Дону після погрому

За його словами, мітингувальники сперечались із майором поліції на тему плакату "Росіяни, це ми вбиваємо і садимо кращих! Одному таке не під силу!", правоохоронцю цей текст здався екстремістським.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Утримувати політв'язнів у тюрмах і інкогніто вбивати людей на чужій території знявши погони, шеврони і замазавши розпізнавальні знаки на броні - це не екстремізм. А от вийти на площу і заявити про цей злочин - екстремізм", - обурився автор фото.

Мітингувальники також поспілкувались із "не агресивним путіністом про політичну ситуацію". Пікет в цілому пройшов мирно. Активісти повідомляють про ще дві подібні акції наступних вихідних.

"Наступної суботи буде і на Гарматі і в цукорницю. Кличу на обидва заходи", - ідеться в повідомленні.