Королева Великобританії Єлизавета II закликала країни Європи уникнути розколу. Ця заява стала її єдиною публічною промовою за весь час чотириденного візиту.

Про це повідомляє BBC.

"Ми знаємо, що розкол Європи - небезпечний, і що ми повинні протистояти розколу як на заході, так й на сході нашого континенту. Це залишається нашим спільним прагненням", - підкреслила вона, звертаючись до президента Німеччини Йоахима Ґаука.

Читайте також: Герцогиня Кембриджська пограла з дворічним принцем у поло (фото)

Вона зазначила, що країнам Європи необхідно зберегти досягнення після Другої світової.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Містер президент, за наше життя ми бачили на нашому континенті й найгірше, й найкраще. Ми бачили, як швидко все може змінитися на краще. Але ми також знаємо, що повинні напружено працювати, щоб зберегти досягнення післявоєнного світу", - додала вона.

Виступ королеви на тлі напружених переговорів прем'єра Девіда Кемерона з європейськими лідерами щодо зміни умов членства Британії у ЄС виглядав дивно на думку експертів.

Раніше Палата громад Великобританії схвалила проведення референдуму про вихід країни з ЄС. На наступному етапі документ обговорять на рівні парламентського комітету. Референдум може відбутися на початку 2017 року.

Нагадаємо, у 2014 році Кемерон говорив про проведення референдуму про вихід Великобританії з ЄС. Він зазначив, що зробить це, якщо не доб'ється внесення змін в умови членства Великобританії в Євросоюзі.

Також, Кемерон наполягав на реформуванні ЄС, зокрема на посиленні міграційних правил у союзі.