Рятувальники знайшли молоду матір з немовлям, які вижили в авіакатастрофі і провели п'ять днів у джунглях західної Колумбії.

Керівник колумбійських повітряних сил описав їхній порятунок як "диво". Жінка отримала деякі поранення й опіки, а дитина серйозних травм не зазнала.

Про це повідомляє українська служба Бі-Бі-Сі.

18-річну Марію Неллі Марільйо та її однорічного сина рятувальники знайшли 24 червня в районі падіння невеличкого літака марки Cessna. Двомоторний літак, який перевозив рибу й кокоси, прямував із міста Нукуі на узбережжі Тихого океану до головного міста департаменту Чоко. Він зник з радарів через 20 хвилин польоту.

Після того, як пілот перестав відповідати по рації, влада вислала в район можливої аварії рятувальний літак. Лише через два дні рятувальна команда змогла помітити білу пляму посеред щільних джунглів, яка, зрештою, виявилася уламками літака.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Причини аварії ще не встановили.

Пілот літака загинув, його тіло знайшли в кабіні. Але слідів Марії Марільйо в машині не було. Втім рятувальники не втрачали надії знайти її живою, адже двері літака були прочинені.

Частина рятувальної команди почала прочісувати ліс пішки, тоді як інші оглядали джунглі з гелікоптера. Рятувальники через гучномовець вигукували ім'я пані Марільйо і просили її повернутися до місця аварії. Але два дні пошуків не дали жодних результатів.

Нарешті в середу, 24 червня, вони виявили Марію Марільйо в ущелині на березі річки на відстані всього півкілометра від літака.

"Це чудо. Це дуже дика місцевість, а аварія справді була жахливою", - розповів керівник колумбійських повітряних сил Хектор Карраскал.

Зараз їх доправили до лікарні в місті Кібдо.

Читайте також: У харківському дельфінарії сталося диво - народилось дельфінятко

Марільйо розповіла медикам, що їй вдалося відчинити двері кабіни і втекти в джунглі після того, як в літаку почалася пожежа. Потім вона повернулася, щоб врятувати дитину. Через це жінка отримала опіки обличчя, руки та ноги.

Марія Марільйо побоювалася того, що літак вибухне, тому вона пішла в джунглі, де рухалася вздовж невеликої річки. Досі достеменно невідомо, як їй вдалося вижити в хащах, але місцеві ЗМІ повідомляють, що жінка зустріла пару тубільців, яка їй допомогла. Вона також пила кокосове молоко з горіхів, які перевозив літак.

Марія Марільйо проходить курс лікування. Її син залишився неушкодженим.