Кількість наркоманів в Росії виросла у 146 разів з кінця 80-х років.

Про це повідомляє РІА Новості.

"В країні поживає 7,3 млн наркозалежних. Наприкінці 80-х кількість наркоманів обчислювалося цифрою в 50 тисяч чоловік. Можна сказати, що наркоманії не було", - розповів глава Федеральної служби Росії із контролю за обігом наркотиків Віктор Іванов.

Читайте також: У Києві затримали молдаванина з півкіло кокаїну в шлунку

За його даними, синтетичні наркотики- "спайс" в останні кілька років спробували 2,3 млн росіян.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Згідно статистики російської служби по контролю обігу наркотиків, із 2010 року від вживання наркотичних речовин загинуло близько 350 тисяч росіян у віці від 15 до 34 років.

Чиновник звинуватив недосконалий прикордонний режим у такому радикальному збільшенні числа наркоманів.

Нагадаємо, нещодавно Європейський центр моніторингу наркотиків і наркозалежності в Лісабоні опублікував результати дослідження щодо вживання наркотичних речовин на території Європи.

Експерти з'ясували, що марихуана залишається найбільш часто вживаним наркотичною речовиною континенту. Майже 79 мільйонів європейців хоч один раз, але все-таки пробували цей наркотик. Другим найпопулярнішою речовиною став кокаїн - його пробували 15,6 млн жителів Європи.

Також наголошується, що марихуана становить 80% від усього обсягу вилучених наркотиків на континенті і фігурує в 60% зареєстрованих злочинів, які порушують закони про наркотики.