Греція не зможе користуватися фінансуванням Міжнародного валютного фонду. Референдум 5 липня не матиме сили, оскільки країна має погасити борг до 30 червня.

Про це заявила глава МВФ Крістін Лагард, повідомляє УНІАН.

"Я не можу більше платити за Грецію. У Греції більше не буде доступу до фінансування фонду, поки вона не врегулює всі питання з фондом", — заявила вона.

Читайте також: Греция снова отказала кредиторам

Глава МВФ виключила можливість відстрочки для Греції для погашення кредиту.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Це гроші, що належать міжнародному співтовариству, в тому числі людям, що мають більш низькі життєві стандарти, ніж у Греції", - підкреслила вона.

За її словами, мова на референдумі, призначеному на 5 липня, буде йти про пропозиції, "які вже не матимуть сили", оскільки крайній термін погашення кредиту Афінами - 30 червня.

Лагард сподівається, що обіцяний платіж все ж виконають в термін.

Вона додала, що навіть якщо цього не станеться, Греція все одно залишиться членом МВФ і збереже за собою право на отримання технічної допомоги фонду.

Нагадаємо, країні необхідно погасити черговий транш за кредитом МВФ. Невиплата може призвести до дефолту. Існує ризик виходу країни з єврозони.