Грецькі депутати, в тому числі і від правлячої партії СІРІЗА, зняли всі гроші з банкоматів, встановлених у будівлі парламенту в той день, коли влада оголосила про проведення референдуму. Найбільшу активність зафіксували в ніч на 27 червня. Про це пише місцеве видання "Прото тема".

Відомо, що у чергу вишикувалися перед банкоматами не тільки грецькі депутати, але й громадяни країни.

Грецькі ЗМІ повідомляють, що в першу половину 27 червня у готівку перевели близько 400 мільйонів євро.

Матеріал по темі: Греція проведе референдум щодо пропозицій кредиторів

Нагадаємо, що Греція через економічні труднощі не отримає 7,2 мільярда євро кредиту, щоб розрахуватись з боргами. Фінансові надходження відновляться після узгодження з кредиторами програми реформ та бюджетної економії. Якщо цього не відбудеться, то Греція вийде з єврозони.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомлялось раніше, референдум про заходи економії пройде у Греції 5 липня. Рішення Афін про проведення плебісциту викликало різке несхвалення в Брюсселі. У зв'язку з цим 27 червня, міністри фінансів єврозони відмовилися продовжити програму допомоги Греції, яка закінчується 30 червня. При цьому в Єврогрупі заявили про неможливість подальших переговорів з Афінами.