Євросоюз та Китай підтримують територіальну цілісність і суверенітет України. Також сторони зацікавлені в процвітаючій українській державі.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск за результатами 17-го саміту ЄС-Китай, передає Укрінформ.

"Ми зосередили увагу на наших сусідах, особливо на Україні", - наголосив Туск.

Конфлікт у східній частині України, за його словами, може бути вирішений виключно мирними засобами та з повним дотримання міжнародного права, особливо суверенітету, територіальної цілісності і незалежності України.

Читайте також: Євросоюз продовжив санкції проти Криму ще на рік

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Зі свого боку прем'єр Держради КНР Лі Кецян нагадав, що Китай і Європа були учасниками розвитку міжнародного порядку після закінчення Другої світової війни. За його словами, обидві сторони мають твердо підтримувати та дотримуватись принципів Статуту ООН. Також спільними зусиллями вони повинні забезпечувати мир і стабільність у світі.