Голова Товариства захисту прав споживачів "Громадський контроль" (ТЗПС) Михайло Аншаков звернувся до суду, щоб оскаржити законність приєднання Криму до Росії. Відповідний позов був направлений до Конституційного суду.

Про це Михайло Аншаков повідомив на своїй сторінці в Facebook.

Він разом з двома своїми соратниками Костянтином Селезньовим та Валерієм Відставних мають намір з'ясувати, чи є закон Росії про приєднання Криму і Севастополя конституційним.

Вони на підставі "невизначеності" звернулися до суду, щоб з'ясувати, чи відповідає закон про приєднання Криму до Росії статтями Федеральної конституції №15-4 та №16-2. Рішення з даного оскарженню поки не винесено, але позов у ​​Конституційному суді вже зареєстрований.

Читайте також: ФСБ спіймала на хабарі головного податківця Криму

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше Михайло Аншаков дав пораду росіянам перед поїздками в Крим уточнювати відповідний дозвіл у Києві. Ця замітка на його сторінці в соцмережі викликала широкий громадський резонанс, а її розгляд дійшов до Кемля. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков прокоментував скандальну замітку і заявив, що Крим і Севастополь є російськими регіонами та уточнення у Києва не потрібні. Путін назвав роботу товариства прикладом "обслуговування інтересів іноземних держав".