Греція звернулася до Єврогрупи з проханням надати кредит на обслуговування своїх боргів, а також продовжити програму фінансової допомоги. Це питання терміново у вівторок обговорять в режимі телеконференції.

Про це повідомив президент Єврогрупи Жерун Дійссельблум у своєму профілі Twitter.

"Сьогодні о 19.00 за брюссельським часом відбудеться надзвичайна телеконференція Єврогрупи, щоб обговорити запит уряду Греції, якого отримали сьогодні у другій половині дня", - повідомив він.

У листі прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса на ім'я президента Єврогрупи міститься прохання надати позику на два роки з надзвичайного фонду зони євро на обслуговування боргів. Грецький уряд також звернувся до кредиторів з проханням продовжити програму фінансової допомоги на короткотерміновий період, аби уникнути технічного дефолту.

Уряд Греції призначив на 5 липня референдум. На який планувалось винести питання прийняття умов міжнародних кредиторів на продовження програми фінансової допомоги для країни.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Читайте також: Понад шістдесят відсотків греків погодяться на умови ЄС

Сьогодні Греція повинна була виплатити міжнародним кредиторам, зокрема МВФ, 1,6 млрд. євро на обслуговування державного боргу. У випадку не сплати країні загрожує дефолт, який призведе до виходу із зони євро та можливо навіть із Євросоюзу.

Міністерство фінансів Греції сьогодні заявило, що не зможе заплатити необхідну суму.