Голова Єврогрупи, міністр фінансів Нідерландів Йерун Дейсселблум, заявив у вівторок, що програма кредитування Греції не буде продовжена, і країна тепер опинилась на шляху до дефолту.

Про це повідомляє Reuters.

Після екстреної конференції між міністрами країн Євросоюзу Дейсселблум заявив, що пропозиції прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса з проханням продовжити програму допомоги "прийшли занадто пізно".

Греція, за його словами, тепер може запросити у кредиторів нову програму допомоги. Проте їй при цьому висунуть нові умови, можливо, більш жорсткі.

Дейсселблум повідомив, що нова нарада Єврогрупи по Греції пройде в середу вранці. Однак, він зазначив, що нова програма допомоги не узгодять до тих пір, поки Греція не проведе референдум про співпрацю з міжнародними кредиторами, який має пройти 5 липня.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: Греція попросила кредит в останню хвилину

Нагадаємо, Греції не перерахувала Міжнародному валютному фонду черговий платіж у розмірі 1,5 мільярдів євро. Це практично означає визнання дефолту за борговими зобов'язаннями. Грецька влада, за словами директора з комунікацій МВФ Джеррі Райса, направила запит про відстрочення даного платежу, який розгляне Виконавча рада МВФ.