Сполучені Штати і Куба планують найближчим часом відкрити свої посольства в Гавані і Вашингтоні. Це є важливим кроком у відновленні дипломатичних відносин, які обірвалися в 1961 році.

Про це заявили представники Білого дому, передає Еuronews.

Президент США Барак Обама і держсекретар Джон Керрі сьогодні, з американської сторони, на спеціальному брифінгу розкажуть про терміни і подробиці процесу.

Відносини між двома країнами були розірвані в 1961 році, коли Америка наклала ембарго на торгівлю з комуністичним островом. З тих пір Куба та США спілкувалися за посередництва швейцарських дипломатів. Роль дипломатичних місій виконували так звані "Секції інтересів" під правовим захистом Швейцарії. Проте вони не мали такого ж статусу, як у посольства.

Читайте також: США виключили Кубу зі списку спонсорів тероризму

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Однак у грудні минулого року було підписано історичну угоду про нормалізацію двосторонніх зв'язків. У квітні лідери двох країн провели історичні переговори. Одночасно з цим США виключили Кубу із списку країн-спонсорів тероризму і пом'якшили торгового ембарго.

Кілька тижнів тому сторони розпочали обговорення конкретних аспектів щодо відкриття посольств у столицях країн.