Литва не повинна встрявати в дискусії і звертати велику увагу на розпочате російськими прокурорами розслідування законності незалежності Балтійських країн, заявив перший керівник Сейму незалежної Литви Вітаутас Ландсбергіс.

Про це повідомляє портал Delfi.

За його словами, таким кроком Москва намагається спровокувати суперечку.

"Вони знову намагаються нас спровокувати на якийсь спір. Наші політики, члени сейму могли б звернутися в литовську прокуратури із запитом про законність Росії. Оскільки Росія швидше за все незаконна: вона скинула царя, вбила його з дітьми, то яка ж це держава?" - пояснив Ландсбергіс.

Читайте також: Грібаускайте різко відповіла Кремлю щодо незалежності Прибалтики

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Так Ландсбергіс відповів на повідомлення російських ЗМІ про те, що Генпрокуратура Росії почала перевірку того, чи було законним рішення 1991 року визнати незалежність Балтійських країн.

"Чому зараз? Тому, що нічим зайнятися, або у них є якийсь план. Завжди вони перевіряють нашу вразливість або зрілість. Якщо нам бракує зрілості, ми починаємо нервувати, доводити, що ми праві, і тоді вони отримують плюс, що питання спірне. Навіть не потрібно звертати уваги, тим більше, дискутувати", - просить усіх зберігати спокій Вітаутас Ландсбергіс.