Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії запропонувало направити в Україну спеціальну протипожежну авіацію для гасіння пожежі в Чорнобилі. Про це повідомляє "РИА Новости".

"МНС Росії готове надати необхідну допомогу щодо організації гасіння пожежі на території комплексу лісового господарства" Чорнобильська пуща "із застосуванням літаків Іл-76ТД. Вони здаті за один раз вилити на осередки загоряння 42 тонни води. Інша крилата машина - літак-амфібія Бе-200ЧС має можливість заправки літаків на території Росії", - зазначив представник МНС.

Росія також готова відправити не тільки авіацію, але й спеціальну оперативну групу рятувальників і фахівців зі спеціальним обладнанням для організації наземного забезпечення робіт з гасіння пожежі.

Російські рятувальники уточнили, що пожежа в Чорнобильській пущі не несе загрози прикордонним з Україною територіям. Експерти уточнили, що збільшення рівня радіаційного фону не зафіксували.

Читайте також: Рятувальники відзвітували про повну ліквідацію пожежі під Чорнобилем

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, пожежа на території Чорнобиля в зоні відчуження почалася в понеділок. Загорілась суха трави та очерет, пожежа поширилась на площю в 130 га. У вівторок пожежу локалізували, радіаційний фон в нормі. Однак рятувальники досі продовжують гасити осередки торфу, що тліє.