Уряду Ірану вдалося домовитися про повернення 13 тонн золота у Південно-Африканської Республіки. Про це повідомляє УНІАН.

На міжнародних переговорах у Відні Іран та міжнародні посередники цілий місяць обговорюють зняття санкцій з країни.

"13 тонн золота, які раніше були придбані і депоновані в Південній Африці протягом двох років і не могли бути передані Ірану через санкції, доставили в Центральний банк вчора ввечері", - сказала глава Центробанку країни Валіолла Сеїф.

Вона зазначила, що золото не передавали Тегерану через нелогічні проблем, які створили під приводом санкцій.

Матеріал по темі: Іран не запросили на женевські переговори щодо Ємену

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що Іран на переговорах у Відні домагається відкриття доступу до своїх фінансових ресурсів і золота за кордоном, а також зняття санкцій. Шість міжнародних країн - Великобританія, Німеччина, Китай, Франція, Росія, США за участю ЄС та Іран працюють над підсумковою угодою щодо ядерної програми. Раніше повідомляли, що остаточний документ презентують до 30 червня, але це відклали до 7 липня.