Посольство США в Москві 22 червня передало міністерству закордонних справ Росії пакет судових документів, серед яких повістка в суд за позовом колишніх акціонерів російської нафтової компанії ЮКОС.

Про це у четвер, 2 липня, повідомляє РБК.

За даними РБК, йдеться про клопотання Hulley Enterprises, Yukos Universal і Veteran Petroleum - це колишні акціонери ЮКОСа, які виграли в Гаазькому суді компенсацію в 50 мільярдів доларів плюс штрафні відсотки. Вони клопотали про визнання і примусове виконання рішення суду в США.

Повістка до суду Росії йшла через Держдепартамент США з початку січня.

"Представник Держдепартаменту підтвердив, що відповідач отримав судові документи 22 червня 2015 року", - йдеться в рапорті представників колишніх акціонерів ЮКОСу Shearman & Sterling.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Франція і Бельгія заарештували майно Росії

Колишні акціонери ЮКОСа подавали клопотання 25 листопада 2014 року. Росія повинна відповісти на нього до 20 серпня 2015 року.

Рішення про те, що Росія повинна виплатити колишнім акціонерам ЮКОСа 50 мільярдів доларів, суд в Гаазі прийняв у липні 2014 року. Росія з цим рішенням не згодна і має намір його оскаржувати. За словами міністра фінансів Антона Сілуанова, апеляційний позов, можливо, розглянуть у листопаді.