Російська Держдума ухвалила закон, який дозволяє видаляти інформацію з пошукових систем за першої ж вимоги громадян.

Преса вже встигла охрестити новий закон "правом на забуття у всесвітній павутині". З 2016 року оператори-пошукачі видалятимуть посилання з недостовірною інформацією, якщо до них з таким проханням звернеться користуувач.

Про це пише РІА Новости.

За новим законом, росіянин може вимагати видалити інформацію про себе, якщо ж він вважає її недостовірною чи неактуальною.

Закон не чіпатиме лише ту інформацію в мережі, що стосується подій, за які може загрожувати кримінальна відповідальність, якщо термін притягнення до відповідальності ще не закінчився. Також це стосується повідомлень в інтернеті, де фігурують особи, у яких є непогашена судимість.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: В Уфі приготували фейкові будинки і дерева до саміту БРІКС (фото)

До речі, пошуковик зобов'язаний відреагувати на звернення громадян протягом десяти днів. А інформацію про цей факт може не розкривати. Якщо ж оператор відмовиться видалити інформацію, росіянин зможе звернутися до суду.