Освічені греки дедалі активніше шукають роботу за кордоном і звертаються по допомогу до співвітчизників, які вже залишили батьківщину в пошуках кращого життя.

Про це пише британська Guardian.

Грецька медична асоціація Великої Британії заявляє, що кількість дзвінків та електронних листів із запитами про роботу лікарями за кордоном збільшилася на 30%.

В асоціації кажуть, що ця цифра – не межа, адже багато висококваліфікованих спеціалістів чекають на результат референдуму 5 липня. Якщо більшість скаже "ні" пропозиціям кредиторів, то охочих виїхати на роботу за кордон стане більше.

Читайте також: Через дефолт Греція втрачає 50 тисяч туристів щодня

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

За даними Guardian, звертаються греки по допомогу і до діаспори. Багато з тих, хто шукає допомогу, мають наукові ступені та великій досвід, але працювати готові навіть мийниками посуду, аби тільки мати можливість підтримати рідних у Греції.

"Через п'ять або десять років Греція залишиться без освіченої еліти, яка взяла б на себе відповідальність за модернізацію країни. Ці люди здобули освіту вдома, грецька держава оплатила цю освіту, а тепер вони поїдуть", - цитує Guardian прогноз Врасідаса Караліса, професора із Університету Сіднея.