Міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц назвав остаточний термін санкцій проти Росії за анексію Криму і збройний конфлікт на сході України. Про це повідомляє Корреспондент.

"Австрія не проти санкцій ЄС, ми завжди підтримували позицію європейських країн. Але ми думаємо, що завжди необхідно підтримувати зв'язки з Росією для переговорів і пошуку мирного вирішення конфлікту, але це не означає, що ми проти санкцій. Санкції будуть зняті, коли буде позитивний розвиток ситуації на місці", - сказав Курц, маючи на увазі анексію Росією українських територій.

Матеріал по темі: Росія погрожує застосуванням ядерної зброї

Він також підкреслив, що результати весняного "референдуму" 2014 року в Криму і Севастополі, на якому більшість висловилися за возз'єднання з Росією, в ЄС не визнають.

"Я молодий політик, який вітає пряму демократію, тому в мене немає проблем з референдумами. Проблеми з'являються тільки в тому випадку, якщо не дотримані всі правила та умови його проведення. І я думаю, що в даному випадку абсолютно ясно, що це був нечесний і погано підготовлений референдум", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Москва не розуміє зв'язку між антиросійськими санкціями і мінськими домовленостями.