Согодні на першому реакторі атомної елекстростанції "Сєндай", розташованної у префектурі Кагосіма в Японії, почалися роботи із завантаження ядерного палива. "Сєндай" стане першою японською АЕС, яка відновила роботу після аварії на "Фукусімі-1".

Про це повідомляє компанія-оператор Kushu Electric Power.

В реактор завантажать 157 паливних стрижнів. Роботи проводитимуть цілодобово до 10 липня. Потім на енергоблоці проведуть додаткові заходи з перевірки безпеки.

Реактор планують перезапустити 10 серпня 2015 року, а 13 серпня вироблена в ньому енергія надійде до електромережі.

У жовтні 2015 року буде відновленно роботу другого реактора АЕС "Сєндай". Перезапуск спочатку планували на вересень, але відклали через додаткові технічні перевірки.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читайте також: На Багдад випадково впала бомба російського винищувача

Нагадаємо, що аварія на АЕС "Фукусіма-1" сталася навесні 2011 року внаслідок цунамі. Стихійне лихо, що обрушилося на станцію, вивело з ладу системи живлення і охолодження трьох реакторів станції. Ядерне паливо, яке знаходилося в них, розплавилось, водень вибухнув. В результаті стався викід в атмосферу значної кількості радіоактивних речовин.

Після цього мешканці Фукусіми подали колективну заяву з вимогою покарати екс-прем'єра, чиновників і менеджерів компанії-оператора АЕС.