Нідерланди завершили ратифікацію угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Верхня палата нідерландського парламенту слідом за нижньою теж затвердила угоду.

21 країна з 28 членів Євросоюзу повністю ратифікували угоду про асоціацію Україна-ЄС. Україна підписала угоду в Брюсселі 27 червня минулого року.

Велика частина угоди набрала чинності 1 листопада 2014 року. Розділ про створення зони вільної торгівлі почне діяти з 1 січня 2016 року.

Читайте також: Франція ратифікувала угоду про асоціацію Україна-ЄС

Відзначимо, що асоціація передбачає, крім створення зони вільної торгівлі, ще й поглиблення економічних відносин між Україною та Євросоюзом та гармонізацію у правовій галузі.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У повному обсязі документ набуде чинності після ратифікації національними парламентами країн-членів ЄС. На думку представників Міністерства закордонних справ на це може піти до трьох років.
Представник від країни при ЄС Костянтин Єлісєєв припускає, що процес ратифікації угоди про асоціацію з Україною країни ЄС завершать в максимально короткий термін.