Хілларі Клінтон, дружина колишнього президента США, дала старт своїй президентській кампанії, виступивши на телеканалі CNN. Перша поява кандидатки в президенти Америки на телебаченні позначилася атакою на республіканців, дещо жорсткішою позицією щодо іммігрантів і підтримкою вимог феміністок про зображення жінок на доларових купюрах.

Про це повідомляє новинна стрічка пошукового сервера Yahoo.com, яка вмістила матеріал американської журналістки Кейтлін Діксон.

Хілларі Клінтон виступає нині як кандидат у президенти Сполучених Штатів від Демократичної партії на виборах 2016 року.

Розмова з політичним кореспондентом CNN Бріанною Кейлар почалася з неприємних для Хілларі речей, повідомляє Yahoo.com. Йшлося про "брак довіри з боку публіки, також цитувалися результати недавнього опитування CNN, згідно з яким, шість із десяти американців не вірять, що колишня держсекретар людина чесна й варта довіри".

Хілларі Клінтон списала все на "злі ворожі підступи" республіканців. "Цю тему використовують проти мене й мого чоловіка багато-багато років, - цитує Yahoo.com екс-першу леді США.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Вона також нагадала, що двічі обіймала посаду держсекретаря США, а до того двічі обиралася сенатором від штату Нью-Йорк. "Люди повинні мені довіряти, і вони довіряють", - заявила пані Клінтон у відповідь на запитання, чи проголосувала би вона за того, кому не довіряє.

Читайте також: Гіларі Клінтон звинуватила Росію у підтримці хакерства

CNN пригадала Хілларі звинувачення, що лунали на її адресу, у використанні приватної електронної пошти під час свого перебування на посаді держсекретаря США. Колишня перша леді Америки заявила, що не бачить у цього нічого, гідного засудження, додавши, що "вона, так само як і колишній держсекретар Колін Пауелл, котрий так само має приватну електронну адресу, не порушила закону".

"Це роздувається безпідставно, без фактів. Але я хочу, аби люди зрозуміли правду, котра полягає в тому, що все, що я робила, є дозволеним", - наводить Yahoo.com відповідь кандидатки.

Хілларі Клінтон натомість атакувала суперників з Республіканської партії, коли розмова зайшла про іммігрантів. Пригадала недавні висловлювання республіканця Дональда Трампа, який характеризував мексиканських іммігрантів, не маючи на увазі когось конкретно, як "ґвалтівників" і "вбивць".

"Мене розчаровують ці коментарі. Я розчарована цим, а також тим, що республіканська партія не відповіла на це негайно і не закликала його припинити це", - цитує Yahoo.com фрагмент інтерв'ю Хілларні Клінтон на CNN.

Вона також закинула опонентам з республіканської партії загальну ворожість щодо іммігрантів, що проявляється у відмові підтримати програму набуття громадянства і оголосила себе "стопроцентною прихильницею всеохопної імміграційної реформи, яка включає в себе програму отримання громадянства".

Читайте також: Путін надіслав Обамі привітання з Днем незалежності

"Приховані дебати навколо імміграційної реформи, котра певно що відіграє головну роль у виборчій кампанії 2016 року, були розпалені смертю від вогнепального поранення 32-річної Кетрін Штайнле в Сан-Франциско на минулому тижні. Франсіско Санчес, якого звинувачують у її вбивстві – не задокументований іммігрант, про якого повідомляється, що він перед тим був депортований п'ять разів", - звертає увагу читача авторка статті, Кейтлін Діксон.

Клінтон, котра підтримувала так звані "міста прихистку" для іммігрантів. під час своєї минулої президентської кампанії, тепер заявила, що в Сан-Франциско "зробили помилку, не депортувавши того, хто, на тверде переконання федерального уряду, мусить бути депортованим, зазначає журналістка.

Під час телепрограми ведуча запитала Хілларі про її ставлення до появи зображення жінки на доларових банкнотах і який варіант, на її думку кращий – на десятидоларовій разом з Олександром Хемілтоном Гамільтоном чи на двадцятидоларовій самостійно.

"Я гадаю, що жінка повинна мати свою купюру, – сказала Клінтон. – Мені не подобається ця компромісова ідея щодо двох на одній купюрі. Це для мене ознака другосортності".

Останнє запитання: хто з актрис, які грають у пародіях на місіс Клінтон, їй подобаються найбільше – Емі Полер чи Кейт Маккіннон.

"Емі – моя приятелька, і Кейт добре робить свою справу. Але чесно кажучи, найкраща Хілларі Клінтон – це я", - цитує відповідь кандидатки в президенти новинна стрічка Yahoo.com.