Туніс став однією з 16 країн, які є головними союзниками США поза НАТО.

Про це повідомляє прес-служба Держдепартаменту.

"Це рішення посилає чіткий сигнал нашої підтримки наміру Тунісу приєднатися до світової демократії і підкреслює те значення, яке США надають дружбі з урядом і народом Тунісу", - наголошується в повідомленні.

Статус головного союзника поза НАТО передбачає проведення спільних навчань, фінансування деяких оборонних статей бюджету, а також виділення кредитів для купівлі обладнання.

Вперше про надання Тунісу статусу головного американського союзника поза НАТО заявили 21 травня під час зустрічі президента Тунісу Беджі Каїда Ессебсі і президента США Барака Обами.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Естонія побудує полігон для тренувань важкої бронетехніки НАТО

Крім Тунісу, аналогічний статус є у Австралії, Єгипту, Ізраїлю, Японії, Південної Кореї, Йорданії, Нової Зеландії, Аргентини, Бахрейну, Філіппін, Таїланду, Кувейту, Марокко, Пакистану та Афганістану.

Нагадаємо, 11 грудня минулого року Сенат Конгресу США ухвалив законопроект, який передбачає надання Україні суттєвої фінансової допомоги, летального озброєння і визначає її особливим партнером США поза блоком НАТО. 12 грудня Палата представників змінила законопроект, прибравши звідти статус України як союзника США поза НАТО.