На заході Мексики сталося виверження найактивнішого вулкана країни - Коліма. З жерла вулкану вилітають тонни попелу і сажі, які поступово осідають на будинках і деревах. В деяких районах товщина шару вже сягає п'яти сантиметрів.

Приблизно 150 людей із селищ штату Халіско терміново евакуювали. Ще раніше мексиканська влада евакуювала ще 80 осіб із сусіднього штату Коліма.

Вулканічний попіл у небі перекрив видимість для польотів. Через це всі рейси в місцевому аеропорті були скасовані. Уряд рекомендує мешканцям тримати дистанцію не ближче ніж 12 кілометрів від вулкану.

Читайте також: Через спеку в Забайкаллі горить десять тисяч гектарів

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Виверження вулкану почалося ще у четвер. Вулкан Коліма є одним із найактивніших вулканів у світі. За останні 500 років він вивергався більше 40 разів.