У Томську біля клітки з ведмедями, один із яких завдав важких травм 24-річній мешканці міста, виставлено охорону.

Про це повідомляє місцеве видання РІА Томськ.

"Ми завели спеціальну людину, яка б спостерігала за ведмедиками і відвідувачами, щоб ніхто не міг перелізти через паркан", - розповів головний менеджер кафе Арсен Тачатян.

Читайте також: У томському кафе п'яній дівчині ведмідь відгриз руку

За його словами, один з московських фондів захисту тварин висловив готовність забрати ведмедів. Однак власники закладу не згодні розлучитися із ними добровільно.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Ми чекаємо на рішення суду у кримінальній справі: якщо за законом ми в чомусь не праві, ми готові їх віддати. Якщо суд дозволить залишити ведмедів, то ми для повної безпеки зробимо "клітку в клітці", щоб не змогли люди навіть через паркан перелізти", - сказав він.

Після інциденту, в результаті якого була травмована жінка, в інтернеті розмістили звернення до обласної влади з проханням не умертвляти медведя, що напав на людину, а помістити його в зоопарк, де він утримувався б в комфортних умовах під кваліфікованим наглядом.

До теперішнього часу цю інтернет-петицію підписали більше 143 тисяч людей.

Нагадаємо, на початку липня, 24-річна дівчина пішла до звіра, поки її чоловік замовляв їжу в приміщенні кафе.

За словами чоловіка, повернувшись, він побачив, як ведмідь зловив жінку за руку. Її із травмами госпіталізували до лікарні обласного центру.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що дівчина, імовірно, була п'яна і сама перелізла через півтораметровий паркан, за яким перебував звір.