Міністерство закордонних справ Литви зробило спеціальну заяву про сьогоднішній інцидент з пересуванням кордону Грузії Росією.

Про це повідомляє Новый регион.

"Є неправомірним виставлення обмежувальних знаків 10 липня військами, які все більше наближаються до контрольованої Тбілісі територією, особливо близько до швидкісної траси Тбілісі - Горі і нафтопроводу Баку - Супса. Це ще одне грубе порушення суверенітету і територіальної цілісності Грузії з боку Російської Федерації", - йдеться в повідомленні .

У відомстві уточнили, що дії Росії вчергове порушують міжнародне право, в результаті чого створюють величезну перешкоду жителям по обидві боки адміністративної лінії.

Матеріал по темі: Російські війська раптово заглибилися на територію Грузії

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Пенсія за інвалідністю: скільки в 2024 році отримуватимуть українці з 3 групою Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Росія, на думку литовських дипломатів, ускладнює процес мирного врегулювання конфлікту в Південній Осетії і чинить негативний вплив на безпеку всього регіону.

Литва повторно висловлює свою підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії, за визнаними міжнародним співтовариством грузинськими кордонами.

Нагадаємо, що сьогодні війська Росії без попередження просунулися вглиб Грузії. Вони захопили території, які відносяться до населених пунктів Цителубані і Орчосані, під контролем росіян виявилася частина стратегічно важливого нафтопроводу "Баку-Супса".