Радбез ООН прийняв від Малайзії проект резолюції про те, щоб створити міжнародний трибунал з розслідування авікатастрофи "Боїнг 777" на Донбасі.

У документі говориться, що міжнародний трибунал потрібно сформувати, аби "добитися судового переслідування тих, хто несе відповідальність за злочин, пов'язаний із збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс Mh17 17 липня 2014 року". Про це повідомляє "РІА Новості".

Австралія, Бельгія, Нідерланди, Малайзія і Україна підтримали цю ідею. Проте різко проти створення трибуналу виступила Росія, у якої є право вето в СБ ООН.

Читайте також: Кім Чен Ин вирішив об'єднати дві Кореї

"Проект внесений сьогодні. Дата розгляду поки не визначена. Наша позиція за цією пропозицією відома, вона не змінилася", - розповів прес-секретар представництва Росії при Радбезі ООН Олексія Зайцева.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, в черні минулого року пасажирський "Боїнг 777" був збитий над територією України, на Донбасі. Його збили терористи з ракетної установки "Бук", який знаходиться на озброєнні в Росії. Всі 298 людей загинули.