Колишнього офіцера СС Оскара Грьонінга, який служив бухгалтером у концтаборі Аушвіц (Освенцім), засудили у Німеччині до чотирьох років. Його визнали винним у сприянні масовому знищенню людей.

Про це повідомив польський консервативний портал Niezalezna.pl

Процес тривав майже чотири місяці. Нацистові висунули звинувачення у сприянні вбивствам 300 тисяч осіб з травня по липень 1944 року.

Під час війни Грьонінг був членом парамілітарного німецького нацистського угруповання, підлеглого Націонал-соціалістичній німецькій робітничій партії (НСДАП).

Читайте також: Порошенко порівняв нацистську Німеччину з путінською Росією

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Прокурори в ході слідства висунули звинувачення 94-літньому нацисту в тому, що "в результаті його праці німецький концтабір функціонував бездоганно, завдяки чому стало можливим убивство сотень людей".

Грьонінг не заперечував, що служив у таборі, і визнав свою моральну провину. Однак він не визнав свою кримінальну відповідальність, посилаючись на те, що не брав безпосередньої участі у вбивствах, - стверджує Niezalezna.pl.