Міністр охорони здоров'я Франції Марісоль Турен сьогодні вранці повідомив, що аномальна спека за тиждень стала причиною смерті 700 осіб.

Слова Турена цитує французьке видання Le Figaro.

Цей показник на 7% перевищує рівень смертності від спеки.

Міністр охорони здоров'я Франції також зазначив, що лікарі швидкої допомоги за цей період виїжджали 3 тис. 580 разів до пацієнтів, які скаржились на погане самопочуття.

Водночас було зареєстровано 1460 звернень до лікарів у зв'язку зі спекотною погодою в країні. Це, за словами Турен, в 10 разів перевищує звичний рівень.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Наразі температура повітря у Парижі становить 34 градуси за Цельсієм.

Читайте також: В Україну вже завтра повертається літня спека

Нагадаємо, у Німеччині більше 12 людей потонули у водоймах. Вони намагались сховатися від тропічної аномальної спеки, яку приніс в країну антициклон "Аннелі".

Ще декілька осіб вважаються зниклими безвісти. Багато людей постраждали від теплових ударів. У деяких областях Німеччини 40-градусну спеку змінили грози і урагани. Дві людини отримали травми від ударів блискавки.