Суд засудив петербуржця Максима Калиниченка до двох років і семи місяців колонії суворого режиму за розміщення в соціальній мережі "ВКонтакте" записів екстремістського змісту, повідомляє Кореспондент.

"Суд встановив, що Калиниченко в лютому-березні 2014 розмістив в групах "Російський марш 2014" і "Російський правий сектор" соціальної мережі "ВКонтакте" тексти та зображення, які містили заклики до здійснення екстремістської діяльності, насильства, а також політичної, ідеологічної, расової , національної та релігійної ненависті", - йдеться в повідомленні російської прокуратури.

У ході попереднього слідства Калиниченко визнав провину. Суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки 7 місяців з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком на 1 рік 1 місяць. Відбувати покарання Калиниченко буде у виправній колонії суворого режиму.

Читайте також: Росіянина з "Правого сектора" невдовзі судитимуть

Напочатку 2015 року прес-служба управління ФСБ по Петербургу повідомила про затримання Калиниченко. Його запідозрили у причетності до створення у "ВКонтакте" групи "Російський правий сектор" і до публічної підтримки дій української організації "Правий сектор", діяльність якої заборонена на території РФ.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет Росії звинуватив російського громадянина в найманстві за співпрацю з українською організацією "Правий сектор". Як стверджують слідчі, Олександр Разумов намагався вербувати в "Правий сектор" російських поліцейських.