Австралійські ЗМІ оприлюднили раніше невідоме відео з місця катастрофи малайзійського Boeing рейсом МН17. Бойовики, найімовірніше, зняли його одразу після падіння літака на камеру мобільного телефону.

Про це повідомляє видання News Corp Australia.

Терористи думали, що збили український військовий літак.

Один з голосів на запису промовляє, що збитий цивільний літак.

"Малайзія, іноземці. А хто їм тут коридор дав?" - чути переговори бойовиків за кадром.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Так, на відео видно, як одному з командирів бойовиків надходить дзвінок на мобільний телефон, в ході якого він дізнається, що збили ще один літак. Після цього він віддає наказ звільнити місце катастрофи від цивільних. Також він вимагає припинити відеозйомку, оскільки боїться, що кадри потраплять в мережу.

На записі також видно, як чоловіки у військовій формі з георгіївською стрічкою на рукаві відкривають сумки. Вони вивалюють їхній вміст на землю та копирсаються у речах загиблих та збирають мобільні телефони та особисті речі жертв. Також терористи намагаються знайти серед уламків літака "чорну скриньку".

Читайте також: Росію відсторонили від розслідування авіакатастрофи MH17

Влада Австралії не змогла підтвердити справжність відео. Міністр закордонних справ країни Джулі Бішоп заявила, що їй "огидно" дивитись на ці кадри. Вона занепокоєна, що відео з'явилось саме зараз.

Нагадаємо, Верховна Рада звернулася до ООН із закликом створити міжнародний трибунал для суду над відповідальними за збиття малазійського Боїнга в липні минулого року.