Російські активісти повстали проти того, щоб у центрі Москви встановлювали пам'ятник радянському держдіячеві Феліксу Дзержинському. На знак протесту на Лубянській площі вони спалили фото революціонера.

Члени руху "Єдінство равних" провели акцію "Ні катові!" біля будівлі ФСБ. Юрист Олексій Домніков спалив великий плакат з портретом Дзержинського. Таким чином активісти протестували проти відновлення його пам'ятника на Луб'янці, передає belaruspartisan.org.

"Через декілька хвилин після початку акції, з'явився поліцейський, який попросив Домнікова пред'явити документи", - написав у себе в соцмережі активіст Денис Стяжкін.

За його словами, Домніков відмовився виконати вимогу поліцейського. І навіть почав розвертати прапор з символами організації " Єдінство равних ". Та згодом усе ж пред'явив документи поліцейському. Проте патрульний не зміг нічого зробити, оскільки він є лише співробітником дорожньо-патрульної служби. Тому повернув документи активістові.

Читайте також: Залишки радянського минулого на стінах столичних будівель (фото)

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Варто відзначити, що нещодавно активісти КПРФ зібрали 100 тисяч підписів, щоб провести референдум щодо повернення пам'ятника Дзержинському на Лубянську площу в столиці Росії.