Суд штату Каліфорнія дозволив співробітникам компанії Apple подати позов на роботодавця за порушення трудового законодавства. Теперішні і колишні працівники скаржаться за постійні обшуки їхніх особистих речей у магазині.

За внутрішніми правилами компанії, весь персонал обшуковують охоронці при виході на обід або завершенні зміни. Такі правила встановлені з метою запобігти крадіжкам. За словами продавців, цей процес займає дуже багато часу, іноді майже по півгодини.

12 тисяч працівників вимагатимуть компенсації у розмірі 1 500 євро на рік. Співробітники Apple розповідали, що процедура обшуку принижує їхню гідність.

Але Apple в жодному разі не відшкодовує працівникам витрачений на обшук час. Представники компанії заявляють, що про затрачений час не може йти і мови. У компанії додали, що такий позов є недоречним.

Читайте також: В Еміратах підживити телефон можна від пальми (фото)

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Торік на компанію вже подавали позов. Тоді троє продавців Apple скаржились на те, що їх нібито не випускають на обід.