Міністерство з виконання покарань Грузії винайшло цікавий метод соціальної адаптації для в'язнів. Відтепер засуджені працюватимуть перукарями у в'язницях і навіть отримуватимуть зарплатню.

У трьох грузинських в'язницях тепер є перукарні, де працюють в'язні, які пройшли курси стилістів. В країні вже 33 засуджених отримали необхідні сертифікати для цієї професії.

"Міністерство з виконання покарання приділяє велику увагу питанню реабілітації та ресоціалізації ув'язнених і особливо компоненту зайнятості ув'язнених. Працюючи ще у в'язниці, засудженні зможуть легше соціалізуватись після звільнення", - відзначають у міністерстві.

Також представники міністерства додали, що вже у деяких в'язницях існують невеликі підприємства з виготовлення макаронів. В найближчий час уряд планує відкрити пекарні та взуттєві фабрики.

Читайте також: На Майдані грузини протестують проти російської агресії

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нещодавно грузинський уряд запровадив ще одну реформу. Відтепер служба безпеки країни існуватиме окремо від МВС.