Сьогодні патріарх Кирило розповів про історичне походження "руського мира". Про це повідомляє ТСН.

Він підкреслив, що "русский мир" не повинен асоціюватись тільки з Росією та її геополітичними інтересами.

"Русский мир" — це вся "східнослов'янська цивілізація. На жаль, наші противники використовують ці слова як пугало, заявляючи, ніби це якась доктрина, яка служить винятково зовнішньополітичним інтересам РФ", — сказав він.

Глава РПЦ підкреслив, що до цього поняття треба також зараховувати Україну та Білорусь.

"Це світ, який створений через хрещення у Дніпрі, це світ князя Володимира, це система цінностей, яка проникла в культуру, в побут нашого народу. Ми будемо продовжувати — тихо, спокійно, але наполегливо — свідчити про цю правду, правду київської купелі хрещення, про створення нашими предками цілої східнослов'янської цивілізації, яку ми умовно називаємо "русскім міром", — сказав патріарх.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читайте також: У Росії готують нові чохли для iPhone із цитатами патріарха Кирила

Крім того, Кирило нагадав, що у "Повісті врем'яних літ" є слова звідки пішла "русская" земля, але немає згадки про Україну, РФ, Білорусь.

Нагадаємо, що 6 липня першу партію чохлів з цитатами патріарха Кирила вручили найактивнішим представникам молоді, які проявили особливу старанність у служінні Єпархії.