20 липня 1969 американські астронавти Ніл Армстронг і Едвін Олдрін висадилися на супутник Землі - Місяць. Про це повідомляє Обозреватель.

Космічний корабель "Аполлон-11" здійснив м'яку посадку поблизу кратера в південно-західній частині місячного Моря Спокою.

В той знаковий для людства момент Армстронг передав: "Х'юстон, говорить База Спокою." Орел "сів". Посадка відбулася о 20:17 за середньоєвропейським часом.

І тільки 21 липня в 3:00 56 хвилин командир корабля Армстронг першим із землян ступив на поверхню Місяця. Через 20 хвилин місячний грунт під ногами відчув і Олдрін.

"Це один маленький крок для людини, але гігантський стрибок для всього людства", - повідомив Армстронг при посадці.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Станція NASA New Horizons долетіла до Плутона

Нагадаємо, що офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін запропонував провести міжнародне розслідування, щоб встановити достовірність перебування американських астронавтів на Місяці.