У Греції 60 тисяч компаній подали офіційні заявки на переміщення своїх оперативних центрів у Болгарію.

Про це заявив Голова Національної конфедерації грецької торгівлі Василіс Kоркідіс.

Головна причина - накладений контроль над рухом капіталу, який встановили в Греції 28 червня.

Коркідіс також заявив, що грецький уряд виявився не в змозі впоратися з негативними наслідками накладеного контролю над рухом капіталу. Він також розповів, що створений Радою міністрів Комітет з контролю за рухом капіталу абсолютно не допоміг у ситуації.

Читайте також: Референдум у Греції не матиме юридичної сили - Лагард

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Парламентський прес-секретар СІРІЗА Нікос Филис не згоден з думкою Коркідіса. Він спростував ці висловлювання і поставив під сумнів його наміри.

Однак, за інформацією грецької газети Kathimerini, встановлений контроль над капіталом вже призвів до втрат в економіці країни у розмірі трьох мільярдів євро.

Нагадаємо, що грецький туристичний бізнес щодня втрачає 50 тисяч іноземців. Однак кількість греків, які виїжджають за кордон, зменшилася. Експерти заявляють, що якщо подібна тенденція збережеться, сильно постраждає і ринок праці, так як туризм істотно впливає на ВВП країни.