Влада КНДР не зацікавлена в обговоренні заморозки ядерної програми і односторонньої відмови від неї.

Про це повідомляє lenta.ru.

"КНДР - ядерна держава за формою і змістом, і в неї є відповідні інтереси", - повідомив офіційний представник північнокорейського міністерства закордонних справ.

Читайте також: Кім Чен Ин вирішив об'єднати дві Кореї

За його словами, ядерна зброя - не предмет торгу, а необхідний засіб захисту суверенітету країни від загрози з боку США.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Порівнювати ядерні програми Тегерана і Пхеньяна некоректно, оскільки КНДР постійно піддається військовим провокаціям, зокрема поблизу її кордонів регулярно проводяться навчання", - зазначив він.

Нагадаємо, офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі 14 липня оголосив, що Вашингтон готовий до обговорення з Пхеньяном теми ядерного роззброєння КНДР.

"Прогрес в переговорах з Іраном щодо ядерної програми показує нашу готовність до діалогу з країнами, з якими у нас давні розбіжності", - сказав він.

Довідка. КНДР стала ядерною державою у 2005 році. У 2006, 2009, 2013 роках вона провела підземні випробування цього виду зброї, викликавши засудження з боку міжнародного співтовариства.

У 2009 році Пхеньян покинув шестисторонні переговори щодо своєї ядерної програми, що проходили за участю Росії, США, КНР, Японії, КНДР і Південної Кореї. Останнім часом почастішали запуски ракет з території Північної Кореї.