У Південній Кореї оголосили імпічмент чинному президенту – рішенням Конституційного суду Пак Кин Хе офіційно позбавлять посади.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Вісім членів судової комісії підтримали відповідний наказ, який свого часу вже узгодили у парламенті, тому нових виборів корейцям слід очікувати вже найближчим часом.

Відомо, що підставою для цього стала корупційна справа, у якій правоохоронці підозрюють Пак Кин Хе. Ініціювали розслідування через те, що з'явилася інформація про зв'язки президента із релігійною установою, у якої досить сумнівна репутація – "Церква вічного життя", а також із її засновницею Цой Сун Сіль.

Остання свого часу регулярно вимагала чималі суми гроші у прихожан, що пізніше довели представники південнокорейських компаній, які також відвідували храм.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

У ході слідства виявилося, що Сун Сіль та Пак Кин Хе керували некомерційними фондами та займалися незаконними фінансовими оборудками. Це змусило тисячі громадян влаштовувати масові мітинги, щоб позбавити її посади.

Згідно законодавства, позачергові вибори стартують не раніше, ніж за два місяці після оголошення імпічменту.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що південнокорейські парламентарі зібрали 200 із 300 необхідних голосів за початок процедури імпічменту президента. Свого часу Пак Кин Хе підтвердила, що вона погодиться із цим тільки у тому випадку, якщо будуть створені політичні умови.