Президент Туреччини Реджеп Ердоган закликав міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів.

Як повідомляє Reuters, така реакція турецького президента була викликана тим, що голландці заборонили виступати турецьким чиновникам на мітингах на території Нідерландів. Зокрема, голландська влада скасували дозвіл на посадку літака глави МЗС Туреччини Чавушоглу в Роттердамі. Там він повинен був виступити на мітингу у дворі генконсульства Туреччини.

Після цього президент і прем'єр Туреччини звинуватили Нідерланди в фашизмі. У свою чергу глава голландського уряду назвав заяви турецьких лідерів божевільними.

Крім того, Європейський Союз заморозив фінансування турецьких реформ, які повинні були б підготувати Туреччину до європейської інтеграції.

Раніше "Знай.ua" повідомляв, що міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив під час виступу у Франції, що його країна вимагатиме вибачень від Нідерландів за дипломатичний скандал.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще