Британські спеціалісти створили пристрій, за допомогою якого можна визначити, що відчуває тварина. Штучний інтелект навчили розпізнавати біль, який відчуває вівця, за виразом її морди.

Про це повідомляє "Naked-science".

Оскільки стада овець великі, фермери не завжди можуть вчасно зрозуміти, які із особин захворіли.

За словами вчених, новий пристрій допоможе господарям швидко відреагувати на проблеми зі здоров'ям у овець та вчасно надати їм допомогу.

Штучний інтелект навчили не лише "зчитувати" біль по морді овець, а й визначати ступінь її інтенсивності.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Вчені продемонстрували, як штучний інтелект, визначає, що з вівцею щось не так. Коли тварина відчуває біль, у неї помітно звужуються очі, а також западають щоки. Про сильний біль також свідчить зміна форми ніздрів, а губи витягуються донизу. Усі ці ознаки й "помічає" пристрій, а окрема програма визначає ступінь болю від 1 до 10.

На сьогодні система здатна розпізнати зміни на морді тварини лише за фотознімками, проте вчені планують адаптувати пристрій до динаміки.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", штучний інтелект навчився писати музику у стилі російського композитора Олександра Скрябіна.