У Сонячній системі може існувати ще одна загадкова планета. До такого висновку прийшли вчені Мадридського університету Комплутенсе.

Про це повідомляє The Independent. Фахівцям не вдалося побачити комічний об'єкт, який може бути легендарної "Планетою Х". Саме з її наближенням пов'язували прихід Апокаліпсису.

Планету не можна побачити через те, що вона розташована на дуже великій відстані від Землі. Крім того, небесне тіло заважає розгледіти Плутон.

Вчені за допомогою нової технології з'ясували, що інші космічні об'єкти структуровані і систематизовані так, що створюється враження, ніби поруч знаходиться велика планета.

При цьому об'єкти з цим космічним тілом не взаємодіють. Палеонтологи Майк Браун і Костянтин Батигін в січні 2016 року сторони заявили, що їм вдалося дізнатися положення "Планети Х". За їхніми розрахунками вона розташована на відстані 41 млрд км від Сонця. Вага її в 10 разів перевищує масу Землі.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, дослідникам з центру Планетарних наукових досліджень вдалося виявити нове джерело життя в космічному просторі.