SpaceX не планує розробляти наступну версію космічного корабля Dragon, здатного приземлятися завдяки пропульсивном двигуну, що може вплинути на довгострокові плани компанії по відношенню до Марса.

Виконавчий директор SpaceX Ілон Маск, виступаючи на Міжнародній конференції по дослідженню та розробці космічних станцій, підтвердив недавні чутки про те, що версія космічного корабля Dragon, яка розробляється для NASA, не буде мати можливості приземлення на суші з допомогою двигунів SuperDraco.

"Це було неправильне рішення", - сказав він, коли його запитали про можливість пропульсивної посадки, "Величезних зусиль коштувала б переробка цього спосібу посадки в більш безпечний, особливо для транспорту екіпажу".

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

"Був час, коли я думав, що приземлення корабля на Марс з допомогою пропульсивної посадки було б правильним рішенням", - сказав він, додавши, що "існує спосіб більш безпечного приземлення".

Ілон не поділився інформацією про альтернативний спосіб, але сказав, що "наступне покоління ракет SpaceX і космічних апаратів буде використовувати інші варіанти посадки". Хоча в більш пізньому твіті Маск пояснив, що альтернативний підхід також буде використовувати версію пропульсивної посадки.

Раніше портал "Знай.ua" повідомив, що робот-чер'як был створений для допомоги людству.